Transnistria introduce tarife fixe pentru transportul de pasageri

Transnistria introduce tarife fixe pentru transportul de pasageri

În Transnistria, începînd cu anul 2018, vor fi introduse tarife fixe pentru transportul de pasageri, dar nu maxime, așa cum a fost înainte.

În același timp, mărimea tarifului pentru traficul de călători pe rutele urbane va rămîne neschimbată – 3,5 ruble transnistrene. Acest lucru a fost comunicat de mass-media transnistreană, care a făcut referire la declarațiile reprezentanților Ministerului Industriei și Dezvoltării Regionale al autoproclamatei RMN, relatează NOI.md.

Anterior, transportatorii din Transnistria puteau stabili independent tarife într-o localitate sau alta (care să nu depășească tariful maxim). Dacă, de exemplu, la Grigoriopol costul călătoriei era de 3 ruble, apoi la Tiraspol și Bender – de 3,5 ruble. Acum, tariful este stabilit uniform în toată Transnistria.

În regiune, tarife fixe vor fi aplicate pentru transportul suburban și cel interurban. În 2018, acesta a fost stabilit la 56 de copeici pe pasager-kilometru. Pentru transportul de bagaje cetățenii vor plăti 25% din prețul biletului. Taxa unică de stație va fi de 60 de copeici.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load