Sfîrşit de an cu temperaturi peste norma climatologică. Ce spun specialiştii

Sfîrşit de an cu temperaturi peste norma climatologică. Ce spun specialiştii

Vremea din aceste zile este destul de caldă, pe moment temperaturile fiind peste norma climatologică cu 10-11 grade. Chiar şi aşa, asemenea temperaturi nu sînt record, lucru care nu ar trebui să ne alarmeze, ne atenţionează specialiştii Serviciului Hidrometeorologic de Stat. 


Contactată telefonic de NOI.md, sinopticianul Natalia Sîrbu, spune că astfel de temperaturi au fost înregistrate şi în anii trecuţi.


„Astfel de temperaturi mai mari de 13 grade sau chiar de 15-17 grade au fost înregistrate şi în anii precedenţi. Dacă e să vorbim despre staţia meteo Chişinău, în 2015 au fost chiar 16 grade", a punctat Natalia Sîrbu.


De vreme însorită cu temperaturi generoase ne vom bucura şi în următoarele zile. Astfel că pe parcursul nopţii se vor atesta +2…+ 7°C, ziua termometrele vor indica +6… +11°C.


Vineri şi sîmbătă va ploua în toată ţara, iar în ultima zi din an vremea va reveni la normal, cu temperaturi de pînă la -5°C noaptea şi pînă la +6°C ziua.


La începutul anului vremea va rămîne stabilă, fără precipitaţii, cu 0 grade noaptea şi pînă la +9 grade ziua. Pe 2 ianuarie, timpul va deveni instabil, înregistrîndu-se precipitaţii temporare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load