El este cel mai bogat moldovean din România

El este cel mai bogat moldovean din România

Anual, revista română „Capital” publică topul celor mai bogați 300 de oameni din România. De mai mulți ani, în top se regăsește și fostul prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 19 februarie - 9 noiembrie 1999, Ion Sturza.

Astfel, după ce în topul de anul trecut omul de afaceri se regăsea pe locul 153 cu o avere estimată la 35-37 milioane de euro, în acest an Sturza s-a clasat pe locul 146, cu circa 37-40 de milioane de euro.

Moldoveanul care în 2016 l-a devansat pe Sturza se regăsește, în acest an, pe poziția 156. Este vorba de omul de afaceri Constantin Iavorski care, împreună cu familia sa, deține pachetul majoritar în cadrul unui grup de companii specializate în transportul şi comercializarea de carburanţi şi alte mărfuri. Acest lucru i-a adus lui Iarovski o avere de 35-37 milioane de euro.

De menționat că Ion Țiriac rămîne, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,7-1,8 miliarde de euro, potrivit Top 300 Capital, în urcare ușoară față de ediția anterioară, când averea sa era estimată la 1,6-1,65 miliarde de euro.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load