Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Companiile din Moldova și Ucraina implementează proiecte de investiții comune

24 noi. 2017,, 18:45   Economie
2898 0

Mediul de afaceri din Ucraina este interesat în dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu companiile din Republica Moldova, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale în infrastructură, industrie, agrobusiness, comerț etc.

Declarația a fost făcută de către președintele Uniunii Industriașilor şi Businessmenilor din Ucraina, Anatoli Kinah, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, relatează NOI.md.

Potrivit lui Anatoli Kinah, în ultima perioadă se atestă un trend pozitiv în evoluția relațiilor bilaterale dintre cele două state, creșterea volumului schimburilor comercial-economice, precum și interesul reciproc al mediului de afaceri din Moldova și Ucraina în inițierea și implementarea proiectelor investiționale.

„Sunt sigur că pe moment există un potențial nevalorificat al acestor relații și vizita noastră în Republica Moldova are drept scop inițierea unor parteneriate reciproc avantajoase cu colegii de aici”, a accentuat ex-prim-ministrul Ucrainei.

Anatoli Kinah a specificat că politicile promovate de executivele de la Kiev și Chișinău privind susținerea mediului de afaceri, crearea unor condiții preferințiale pentru dezvoltarea businessului, întreprinderilor mici și mijlocii, contactele directe dintre oficialii celor două state, precum și a antreprenorilor din Moldova și Ucraina, creează toate premisele pentru dezvoltarea unui parteneriat eficient și prosper pentru ambele părți.


La rîndul său, vicepremierul Octavian Calmîc, a remarcat că, pe fundalul unui dialog politic bilateral ascendent, relațiile de afaceri dintre cele două țări sînt caracterizate drept unele de succes cu potențial de creștere pe toate dimensiunile.

Ministrul Economiei a apreciat pozitiv colaborarea în domenii ca energetica, comerțul și altele şi a exprimat dorința de a prelua experiența Ucrainei în structurarea dialogului cu comunitatea de afaceri.

„Dialogul social conduce la înțelegerea şi susținerea de către business şi de către societate în general, a reformelor promovate de Guvern. Noi îndemnăm comunitatea de afaceri să vină cu propuneri şi să participe la elaborarea politicilor economice, la promovarea și dezvoltarea acestora", a spus Octavian Calmîc.

Vicepremierul a mai specificat că, în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru colaborare comercial-economică, care s-a desfășurat în luna septembrie la Odessa, a convenit cu prim-viceprim-ministrul Ucrainei, ministrul Dezvoltării Economice și Comerțului, Stepan Kubiv, să acorde o atenție sporită realizării proiectelor investiționale bilaterale cu implicarea cît mai activă a companiilor din ambele țări, precum și atragerea mediului de afaceri din Moldova și Ucraina în elaborarea și realizarea programelor și strategiilor de dezvoltare economică cu impact direct atît asupra ambelor state, cît și regiunii în ansamblu.

Оctavian Calmîc a salutat dialogul dintre Uniunea Industriașilor şi Businessmenilor din Ucraina și Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova, menționînd că această cooperare va fi utilă și de folos pentru ambele părți, va constitui o platformă atractivă pentru lansarea unor proiecte bilaterale eficiente, cu impact pozitiv asupra economiilor Republicii Moldova și Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?