Decizia luată de Moldova și Ucraina în privința frontierei comune

Decizia luată de Moldova și Ucraina în privința frontierei comune

Moldova și Ucraina au convenit asupra unui plan de demarcare a frontierei moldo-ucrainene pentru 2018, menționînd necesitatea finalizării cît mai rapide a întregului proces de delimitare.

Informația a fost comunicată de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova și Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, care a specificat că această chestiune a fost aprobată în cadrul celei de-a 60-a ședințe a Comisiei mixte moldo-ucrainene de demarcare, desfășurate pe 17-18 octombrie 2017 la Chișinău, relatează NOI.md.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de Valentin Fiodorov, șef adjunct al Poliției de Frontieră și copreședinte al Comisiei mixte.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul implementării Foii de parcurs, semnate de prim-ministrul Pavel Filip și premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, privind dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2017.

Astfel, agenda ședinței a cuprins aspecte organizatorice ale Comisiei și reluarea lucrărilor de demarcare a frontierei de stat dintre Republica Moldova și Ucraina. Aceasta va reprezenta o nouă etapă de cooperare și un pas important spre consolidarea ambelor state, contribuind implicit la combaterea criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale.

 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load