X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu porumb, ou şi ceapă

13 aug. 2022,, 18:30   Externe
2201 1

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se acoperă cu „căpăcelele" tăiate ante­rior, se pun într-o tigaie, unsă cu unt, deasupra se toarnă smântână şi se dau la cuptor.

Prepararea umpluturii: Ştiuletele semicopt se curăţă de pănuşi, de mătase, se fierbe la capac, acoperit cu pănuşi la foc încet. Se dezghioacă grăunţele, se ameste­ca cu ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, verdeaţă, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă pulpa de roşii, untul topit, se amestecă bine.

Ingrediente:

  • 10-12 roşii,
  • ½ lingură unt,
  • 4 linguri smântână,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • foi de salată verde,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • ½ pahar porumb fiert sau conservat,
  • 1 ou,
  • 1 lingură unt,
  • 1 lingură de caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 2 linguri de ceapă verde tăiată,
  • 2 linguri de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?