Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce program artistic a pregătit Primăria capitalei pentru acest weekend

28 mai. 2021,, 16:49   Capitala
2034 2

Primăria informează că în acest weekend, pe 29-30 mai 2021, în spațiile publice din capitală (sectoarele Rîșcani și Centru) se vor desfășura noi manifestări cultural-artistice din cadrul Proiectului „Dialog cu chișinăuienii” al Direcției Cultură.

Astfel, sîmbătă, în scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfînta Amintire” va fi organizată acțiunea „Prin muzică, dans, pictură, poezie – noi creăm Armonie” (11:00-14:00).

În program: Expoziție de pictură cu genericul „Ploi de gînduri colorate”; Concert susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Arte „Valeriu Poleakov”: (Ansamblul de vioriști, conducător Covaliov Efrosinia; Ansamblu de chitariști, conducător Mironov Alexandru; Colectivul coregrafic „Tezaur”, conducător artistic Donu Lilia; Ansamblul și orchestra de acordeoniști, conducător artistic- Obîdennic Serghei; Ansamblul coregrafic „Izvoarele”, conducător artistic - Zinovii Zaplitnîi, Ansamblul „Cununița”; Taraf moldovenesc, conducător artistic - Dan Vizitiu); Atelier de artă teatrală; Atelier de artă decorativă (quilling); Atelier de pictură; Interpreți vocaliști și muzică instrumentală.

Totodată, în ziua de duminică, 30 mai 2021, în Parcul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” (11:00-14:00), (în preajma Aleea Pictorilor), va avea loc manifestarea cultural-artistică cu genericul „Tinere talente”, cu participarea elevilor Școlii de Muzică „Eugen Doga”. În program: Odă maestrului Eugen DOGA: melodii din repertoriul compozitorului; expoziție de lucrări ale elevilor Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”; Concert de totalizare susținut de colectivele de elevi și profesori ai Școlii de Muzică „Eugen Doga”; Atelier Plain air de pictură; mesaje ale elevilor absolvenți; înmînarea certificatelor de absolvire a școlii.

La deschiderea ambelor evenimente anunțate pentru week-end va fi prezent Primarul general, Ion Ceban, cu un cuvînt de salut. De asemenea, vor fi prezenți pretorii de sector și reprezentanții Direcției Cultură. Mai mult, la deschiderea evenimentului de duminică din Parcul Catedralei, va fi prezent și maestrul Eugen Doga.


Activitățile enunțate au drept scop valorificarea potențialului artistic al comunităților de artă, prin comunicarea între generațiile de artiști și tinerii cu potențial din același breaslă, promovarea valorilor artistice autohtone, precum și stimularea interesului publicului-spectator pentru recunoașterea creațiilor artistice autentice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?