Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Legenda sărbătorește cea de-a 25-a aniversare: patru generații ale bestsellerului mărcii, ŠKODA Octavia

7 sep. 2021,, 11:09   Ştiri Auto
2741 0

ŠKODA AUTO a început o nouă eră la 3 septembrie 1996. La Mladá Boleslav, una dintre cele mai moderne fabrici auto din Europa a intrat în funcțiune, cu producția în serie a ŠKODA Octavia, cel mai important nou model al mărcii. De atunci, au fost livrate aproximativ 7 milioane de unități din cele patru generații Octavia contemporane.

ŠKODA Octavia a jucat un rol esențial în dezvoltarea de succes a ŠKODA AUTO în ultimii ani. De când a început producția de serie în urmă cu 25 de ani, aproximativ 7 milioane de clienți au optat pentru bestsellerul de la Mladá Boleslav. Încă din prima zi, a oferit spațiu remarcabil, tehnologie de ultimă generație, un nivel ridicat de siguranță și o excelentă valoare. În plus, a prezentat tehnologii inovatoare în fiecare generație - în seria actuală, de exemplu, unitatea hibridă plug-in a Octavia iV. Datorită acestor calități, Octavia și-a propus să devină inima mărcii acum un sfert de secol.

În 1996, ŠKODA AUTO a prezentat primul său model de clasă compactă după ce a fost integrat în Grupul Volkswagen. Denumirea tradițională Octavia a fost folosită ca desemnare a modelului. Între 1959 și 1971, peste 280.000 de unități din această legendară serie de modele au ieșit de pe linia de producție, inclusiv proprietatea Octavia. Cuvântul latin „octavia” înseamnă „al optulea”. Noul venit a fost al optulea model al mărcii după cel de-al doilea război mondial și, de asemenea, al optulea model ŠKODA cu suspensie independentă completă de când ŠKODA a introdus conceptul în 1933. „Octavia originală” avea, de asemenea, o mare cerere dincolo de granițele a ceea ce era apoi Cehoslovacia și a contribuit cu multe succese în istoria de 120 de ani a motorsportului ŠKODA, inclusiv triplul victoriei de clasă la Raliul Monte Carlo din 1961 până în 1963, victoria de clasă a ŠKODA Octavia în cursa de 4.000 de mile de la Montreal la Vancouver în Canada în 1962 și la Shell 4000 Rally în 1963.

Unul dintre semnele distinctive a fost nivelul ridicat de siguranță activă și pasivă, inclusiv airbagurile frontale și laterale. Portbagajul generos a fost ușor accesibil prin hayonul mare și a oferit spațiu pentru 528 - 1.328 litri de bagaje. În 1996, anul de deschidere al vânzărilor, clienții puteau alege dintre două motoare pe benzină cu patru cilindri (1,6 MPI / 55 kW și 1,8 20 V / 92 kW) și un turbo diesel - economicul 1.9 TDI avea un consum standard de 5,1 litri de motorină la 100 km și o putere de 66 kW. Gama de motoare a fost extinsă treptat pentru a include gama de top 1.8 20 V Turbo / 110 kW. Proprietatea Octavia a debutat în martie 1998, iar o versiune cu tracțiune integrală a fost adăugată în 1999. Până în noiembrie 2010, au fost produse peste 973.000 de hatchback-uri și peste 472.000 de proprietăți din prima generație Octavia.

A urmat a doua generație și mai reușită a modernului ŠKODA Octavia, care a ieșit la dispoziția clienților din 2004 până în 2013. În plus față de utilitatea și mai mare, a oferit și multe inovații tehnice, cum ar fi motoarele pe benzină cu injecție directă și automatul Cutie de viteze cu dublu ambreiaj DSG. A treia generație a lui Octavia a ieșit de pe linia de producție între 2012 și 2020, iar pe 11 noiembrie 2019, producătorul de automobile din Mladá Boleslav a dezvăluit actuala, a patra generație a bestsellerului său. Astăzi, ŠKODA AUTO oferă Octavia cu cea mai largă gamă de motoare din istoria seriei de modele. Gama include versiuni berlină și caroserie cu tracțiune față sau tracțiune integrală. În plus față de motoarele eficiente pe benzină și diesel, gama are, de asemenea, o gamă largă de sisteme de acționare alternative, inclusiv acționare hibridă plug-in și hibridă ușoară. Cantitatea de spațiu interior a crescut din nou la generațiile anterioare, iar noua Octavia este, de asemenea, mai sigură și oferă o conectivitate mai mare decât oricând.


ŠKODA Octavia se bucură de cererea globală ca un nume consacrat în segmentul său. Acest lucru este confirmat și de numeroase premii de la reviste de renume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?