X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Studiu: Agitația electorală și mituirea alegătorilor a avut loc și în epoca Imperiului Roman

3 oct. 2023,, 02:00   Ştiinţă şi IT
1524 0

Cercetătorii au descoperit inscripții electorale antice care sînt dovada cumpărării alegătorilor și corupției în epoca Imperiului Roman.


Arheologii au găsit aceste inscripții în interiorul unei case în partea centrală a orașului Pompei, care, după cum presupun cercetătorii, servea drept sediu central în campania electorală al unuia dintre candidații la funcția de magistrat al orașului.


În acea casă se afla și o brutărie pe care o sponsoriza acest candidat.


În aceste texte, oamenii erau îndemnați să-l voteze pe Avel Rusti Vera pentru funcția de consilier pentru lucrări publice. Cercetătorii au descoperit că, în mijlocul campaniei electorale, acest candidat a decis să mituiască oamenii, distribuind alegătorilor pîine de la brutăria sa. Despre acest lucru a anunțat El Pais.


Inscripțiile erau așezate lîngă un altar, pe care erau înfățișați doi șerpi, precum și rămășițe de la ritualul de sacrificare.
Această descoperire arheologică, potrivit istoricilor, oferă dovezi valoroase ale corupției sistemice și practicilor folosite de candidați în timpul Romei antice pentru a atrage alegătorii de partea lor.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?