Cazul Șor stiri: 594

Primul aeroport din lume care trece la combustibil sustenabil

9 iun. 04:00   Ştiinţă şi IT
1778 0

Aeroportul Trollhättan-Vanersborg din Suedia va fi primul din lume care va pune la dispoziție doar combustibil de aviație sustenabil mixt (SAF) pentru realimentarea aeronavelor.

"Aeroportul Trollhattan-Vanersborg va fi primul aeroport din lume care va folosi doar combustibil de aviație sustenabil (SAF) în amestec pentru realimentarea tuturor aeronavelor de pe aeroport, ceea ce va reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră la decolarea aeronavelor. Neste va furniza aeroportului combustibilul său pentru avioane ", a declarat aceasta.

Potrivit furnizorului, aeroportul intenționează să înceapă să utilizeze un amestec de 30-40% SAF cu combustibilul de aviație convențional până la sfârșitul lunii iunie. Compania locală Västflyg va fi prima companie aeriană care va opera toate zborurile cu un astfel de combustibil.

SAF este un combustibil regenerabil pentru avioane și reprezintă o alternativă mai ecologică la combustibilul obișnuit, produsă din materii prime ecologice și complet regenerabile, cum ar fi uleiul de gătit uzat și deșeurile de grăsime animală.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?