X 
Arşiţa stiri: 171
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Piramidele egiptene ar fi putut fi construite cu cunoștințe secrete

18 apr. 03:00   Ştiinţă şi IT
33403 0

Piramidele egiptene continuă să uimească imaginația și să stîrnească gîndirea științifică.


Ele sînt studiate la nesfîrșit, dar nu sînt prea generoase în a-și dezvălui secretele. Principalul mister este că ridicarea unor astfel de obiecte ciclopice a necesitat nu doar eforturi incredibile, ci și o precizie deosebită a calculelor.


Despre viziunea sa asupra problemeia povestit pentru NEWS.ru Dmitri Pavlov, directorul Institutului de Sisteme Hipercomplexe în Geometrie și Fizică. Omul de știință admite utilizarea de către egipteni a unor cunoștințe secrete speciale, analogii ale tehnologiei informatice.


Pavlov atrage atenția asupra căptușelii interioare a coridoarelor și încăperilor. Undeva este făcută din granit cu o grosime de un metru, iar dimensiunea blocurilor în sine este incredibilă: cu o suprafață de aproximativ un metru pătrat și cîntărind pînă la 80 de tone.


Pentru a ajusta astfel de "puzzle-uri" unul la altul strîns, într-o potrivire, fără utilizarea unor calcule speciale și metode perfecte de prelucrare este imposibil. Granitul este foarte dur, ceea ce complică foarte mult sarcina. Întrebări similare și la fațadele exterioare ale piramidelor. Se execută din calcar, dar această lucrare este cu adevărat o bijuterie.Oamenii de știință au și mai multe îndoieli cu privire la tehnologia de pavaj, care se află în jurul unor piramide. Acestea sînt blocuri așezate cu grijă unul lîngă altul. Incredibil, dar o parte din aceste blocuri de fațadă are dimensiunea de șase pe șase metri, dar grosimea lor pentru astfel de piramide uriașe este foarte mică, mai puțin de jumătate de metru.


Cum au reușit să le așeze fără să permită rupturi, fisuri? Unii oameni de știință avansează ipoteza că au fost folosite frînghii, bețe și ingeniozitatea în construcții. Dar expertul este sigur: nu este suficient. Au folosit tehnologii incompatibile cu societatea agrară.

29
3
4
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав