X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Oamenii de știință au identificat o specie de șerpi care se prefac morți cu îndemînare

17 mai. 02:00   Ştiinţă şi IT
1752 0

A se prefacerea mort - este o strategie de apărare obișnuită în rîndul animalelor. Cu toate acestea, unele specii o fac cu prea mult succes și cu efecte speciale.

Comportamentul, cunoscut sub numele de imobilitate tonică, este, de fapt, destul de răspîndit în natură, la multe specii, ceea ce confirmă faptul că acest lucru într-adevăr ajută victimele să se apere de prădători. Cu toate acestea, mecanismul de funcționare nu este clar pînă la capăt.

Deși acest lucru, de cele mai multe ori, funcționează, unii șerpi fac eforturi suplimentare pentru ca jocul lor să fie și mai convingător. De exemplu, șerpii Natrix tessellata (o specie neveninoasă care se hrănește în principal cu pești), după cum au confirmat observațiile zoologilor, își pot face treburile, se pot unge cu fecale, pot secreta mosc urît mirositor și chiar pot mima sîngerarea pe gură pretinzînd că sînt morți.

Cercetătorii spun că acest lucru sugerează faptul că combinarea strategiilor de apărare oferă șerpilor un avantaj suplimentar.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?