X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Ce indicii interesante au descoperit experții la șerpi

6 mai. 02:00   Externe
2269 0

Psihologii canadieni au identificat semne care arată că, cel puțin, o specie de șarpe are capacitatea de a se autoconștientiza.

Nu este un secret că o serie de varietăți de animale au un anumit grad de autoconștientizare. Pentru a o detecta, cercetătorii efectuează un test în oglindă: pe corpul sau pe figura animalului se pune un semn, apoi se observă dacă acesta se recunoaște în oglindă și dacă va încerca să îndepărteze semnul. Însă această procedură funcționează doar în cazul speciilor de animale care folosesc vederea ca simț principal.

Pentru a înțelege dacă șerpii au conștiință de sine, cercetătorii au testat simțul olfactiv al acestora, transmite Noi.md cu referire la gismeteo.

În acest scop, ei au ales șarpele jartieră de est (36 de indivizi) și pitonul regal (18 indivizi). Specialiștii au prelevat mostre de grăsime din burta reptilelor și au amestecat o parte din probe cu ulei de măsline, al cărui miros nu era cunoscut de animale.

După aceea, animalele au primit 5 perechi de stimuli, incluzînd, de exemplu, propriul miros și mirosul uleiului de măsline; propriul miros și mirosul unui șarpe de o specie diferită. Ulterior, oamenii de știință au notat reacția fiecărei reptile la stimulii de mai sus.


Ca urmare, șerpii jartiere au fost mai predispuși să scoată limba (care este modul în care reptilele percep mirosul) atunci cînd au simțit mirosul lor amestecat cu ulei de măsline.

După cum au remarcat cercetătorii, acest lucru indică faptul că șerpii sînt înzestrați cu capacitatea de autoconștientizare. Cu alte cuvinte, reptilele au simțit o schimbare în privința propriului miros.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав