COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O dronă a stabilit un record privind durata zborului

O dronă a stabilit un record privind durata zborului

O nouă dronă, care este concepută pentru transportarea probelor medicale, a stabilit o durată record de zbor de 103 minute. Dispozitivul va fi folosit pentru proceduri urgente.


Drona a fost folosită pentru a transporta probe de bacterii vii de la un spital din insula St. Cruz din Caraibe la un laborator de testare pe insula vecină St. Thomas. Zborul a inclus o traversare deschisă a oceanului de 69 km. Potrivit surselor media, după ce a ajuns cu succes la destinație, drona ar mai fi putut zbura încă o jumătate de oră.Cercetătorii au remarcat faptul că, de obicei, pentru transportarea lichidelor biologice ale pacienților este nevoie de aproximativ o săptămînă. În cazul bolilor precum febra denga, infecția poate atinge niveluri periculoase în această perioadă de timp. Cu toate acestea, deoarece utilizarea dronei este mult mai ieftină și mai ușoară, probele pot fi transmise imediat.
În timpul zborului de testare, echipajul a urmat aparatul de zbor în barcă și a fost gata să preia controlul manual. În același timp, în timpul testelor complet autonome planificate pentru prima jumătate a anului viitor, drona va funcționa independent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load