X 
Transnistria stiri: 1318
Eurovision stiri: 494

Meta lansează Channels, un nou produs disponibil pe WhatsApp

15 sep. 2023,, 04:00   Ştiinţă şi IT
1731 0

Meta a anunţat miercuri lansarea pe scară largă a Channels, un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp, care permite vizualizarea postărilor utilizatorilor pe canale de comunicare, la fel ca pe Facebook, Telegram sau Twitter (în prezent X).

Channels este în prezent disponibil în 150 de ţări, conform unui comunicat al Meta, însă, potrivit mai multor utilizatori WhatsApp din Statele Unite, se pare că această funcţie nu este încă accesibilă în ţara de origine a Meta, transmite digi24.ro

Întrebată de AFP cu privire la lista ţărilor vizate, compania Meta nu a oferit un răspuns imediat. În regiunile în care acest produs a fost lansat, utilizatorii WhatsApp au de acum posibilitatea de a urmări un cont care oferă un canal şi de a vedea astfel mesajele postate pe acesta într-o secţiune separată de comunicările obişnuite de pe platformă.

Pe blogul companiei se spune că „acesta este doar începutul și vom continua să adăugăm mai multe funcții și să extindem canalele pe baza feedback-ului primit de la utilizatori. De asemenea, în următoarele luni, vom face posibil ca oricine să creeze un canal.” Ca şi în alte reţele precum X sau Facebook, utilizatorii pot reacţiona la aceste mesaje prin comentarii sau emoticoane.

Channels aminteşte de o funcţie deja disponibilă pe o altă reţea de mesagerie, Telegram, notează AFP. Meta a subliniat confidenţialitatea Channels, niciun utilizator WhatsApp neavînd posibilitatea de a şti ce canale urmăreşte un alt cont. „Scopul nostru este să construim cel mai privat serviciu de difuzare disponibil.


Canalele sînt separate de chat-urile tale și cine alegi să-l urmărești nu este vizibil pentru alți urmăritori. De asemenea, protejăm informațiile personale atît ale administratorilor, cît și ale urmăritorilor”, se scrie pe blogul Meta care s-a îmbogățit cu o pagină oficială pentru WhatsApp.

Platforma permite, de asemenea, administratorilor unui canal să refuze, fără justificare, ca un utilizator să urmărească conţinutul produs de acesta. Crearea unui canal este, deocamdată, limitată la anumiţi utilizatori, însă Meta intenţionează să ofere această posibilitate pentru toate conturile "în lunile următoare".

Meta caută în mod constant să ofere noi funcţii pe platformele sale existente sau chiar noi reţele, precum Threads, concurentul lui X lansat la începutul lunii iulie.

1
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?