X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Magazin roman de cosmetice și bijuterii, descoperit de arheologi

3 oct. 2023,, 03:00   Ştiinţă şi IT
1658 0

În vechiul oraș roman Aizanoi, situat în provincia turcă Kutahya arheologii au descoperit produse de machiaj și bijuterii.

În timpul săpăturilor efectuate de Universitatea Dumlupinar, au fost găsite artefacte rare, mărturisind tendințele antice în machiaj și modă.

Aizanoi, unul dintre cele mai importante orașe din epoca romană, era renumit pentru templul lui Zeus, stadionul-teatru și Macellum. Săpăturile recente efectuate cu ajutorul guvernatorului Kyutakhya au dus la o descoperire uimitoare. Arheologii au descoperit rămășițele unui vechi magazin de cosmetice și bijuterii în piața orașului, unde se vindeau parfumuri, bijuterii și produse cosmetice.

În timpul săpăturilor au fost găsite sticle pentru parfum, bijuterii și produse cosmetice, inclusiv fard de obraz și fard de ochi. El a subliniat, de asemenea, că arheologii au găsit scoici de stridii care erau folosite pentru depozitarea produselor cosmetice și au dezgropat diferite produse cosmetice de diferite culori, precum și accesorii pentru păr și bijuterii.


Aceste descoperiri aruncă lumină asupra practicilor antice romane de frumusețe și modă și sînt o dovadă istorică importantă.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?