X 

În stare perfectă. În Germania a fost găsită o sabie veche de 3.000 de ani

27 iun. 04:00   Ştiinţă şi IT
1797 0

Un artefact din epoca bronzului a fost descoperit într-un mormînt în timpul săpăturilor în sudul Bavariei.


Săptămîna trecută arheologii care efectuau săpături într-un mormînt din orașul Nerdlingen din sudul Bavariei, au avut parte de o priveliște rară: lîngă stăpînii mormîntului se afla o sabie veche de 3.000 de ani.

Potrivit Laurei Hegel, arma are un mîner octogonal din bronz. Se știe doar că săbii de acest gen se produceau în două regiuni: una nu departe de zona săpăturilor în sudul Germaniei, iar cealaltă - în nordul Germaniei și Danemarca.


Pe sabie nu există semne de uzură care să indice că a fost folosită în luptă, dar arheologii spun că "centrul său de greutate o făcea potrivită pentru a fi folosită ca armă reală și putea fi folosită pentru a ucide adversarii", relatează Jess Thomson.


Săbiile de bronz au apărut pentru prima dată în jurul anului 1600 î. Hr. și au fost folosite pînă în jurul anului 600 d.Hr. Cercetătorii spun că artefactul bavarez datează la sfîrșitul secolului al XIV-lea î. Hr.
Arheologii spun că astfel de săbii sînt destul de rare, în special pentru că de-a lungul mileniilor, multe morminte din epoca bronzului mijlociu au fost jefuite.

1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?