X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Elveţia a restituit Greciei două artefacte

2 feb. 17:45   Externe
1632 0

Elveţia a restituit Greciei două artefacte antice furate, a anunţat Ministerul Culturii din Atena. Primul artefact este un fragment furat dintr-o inscripţie în piatră cu nume proprii, iar al doilea, un fragment dintr-o colonadă de marmură.

Fragmentul din piatră datează din secolul al III-lea î.Hr. şi provine din insula Kos. Cel de-al doilea fragment provine din oraşul Corint şi datează din epoca romană, între secolul I şi al II-lea d.Hr.

Artefactele au fost predate departamentului de arheologie al regiunii Grisons, denumită şi Graubünden, notează Noi.md cu referire la g4media.ro.

Departamentul de arheologie a reuşit să demonstreze autenticitatea şi originea acestora, ceea ce a dus la înapoierea lor Greciei.

Un acord referitor la restituirea artefactelor culturale a fost încheiat între Grecia şi Elveţia în 2011, a precizat Ministerul Culturii.


Aceste restituiri amplifică efortul Greciei de a aduce înapoi în ţară fragmentele din marmură şi sculpturile din templul Partenon din Atena, aflate în prezent la Muzeul Britanic din Londra.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?