X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

De ce tulpina mucegaiului pentru brînzeturile nobile Brie și Camembert este în pericol de dispariție

13 mar. 02:00   Ştiinţă şi IT
1698 0

Un studiu realizat de oamenii de știință americani a constatat că tulpina mucegaiului pentru brînzeturile nobile este în pericol de dispariție din cauza încălzirii globale.


Potrivit concluziilor specialiștilor de la Universitatea Tufts, produse precum brie și camembert ar putea dispărea de pe rafturi, deoarece vor deveni neapetisante, scrie The Washington Post. Aceste cașcavaluri sînt fabricate cu ajutorul culturii Penicillium camemberti, care este responsabilă de crusta albă, mirosul și aroma caracteristică.


În ianuarie, biologii au descoperit că multe tulpini de ciuperci de mucegai, inclusiv cele folosite în producția cașcavalurilor, își pierd diversitatea genetică și dispar. Potrivit autorilor lucrării, dispariția Penicillium camemberti este inevitabilă, dar industria ar putea reuși să se adapteze la noua situație.

0
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?