X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4057

Cel mai rar inel de aur, găsit la o săpătură din Israel

28 mai. 05:00   Ştiinţă şi IT
3460 0

Un inel de aur vechi de 2.300 de ani a fost descoperit în timpul unor săpături comune în Orașul lui David, efectuate în comun de către Autoritatea Israeliană pentru Antichități și Universitatea din Tel Aviv.

Descoperirea a fost făcută în timp ce se cerceta pămîntul excavat.

Directorii săpăturilor din cadrul IAA, Dr. Yiftach Shalev și Ricky Zalut Hartov, spun că inelul este foarte mic și ar putea încăpea pe degetul mic al unei femei sau pe degetul unei fete tinere. Dr. Marion Zindel spune că inelul a fost realizat prin ciocănirea unor frunze subțiri de aur pretăiate în baza metalică a inelului. Din punct de vedere stilistic, acesta reflectă moda generală din perioada persană și din perioada elenistică timpurie, de la sfîrșitul secolului al IV-lea î.Hr. pînă la începutul secolului al III-lea și după aceea. În acea perioadă, oamenii au început să favorizeze aurul cu pietre în locul aurului ornamentat.


Piatra prețioasă roșie pare a fi granat, iar aurul este un material foarte rafinat care se păstrează foarte bine. De la ultima sa utilizare în urmă cu mai bine de două milenii, inelul nu a fost ruginit sau afectat în alt mod de timp.


Profesorul Yuval Gadot de la Universitatea din Tel Aviv și arheologul Efrat Boher notează că inelul de aur recent descoperit completează alte bijuterii din perioada elenistică timpurie găsite în săpăturile din Orașul lui David, inclusiv un cercel cu un animal cu coarne și un mărțișor ornamentat din aur.


Bijuteriile din aur erau bine cunoscute în lumea elenistică încă din timpul domniei lui Alexandru cel Mare. Cuceririle sale au facilitat distribuția și transportul bunurilor și produselor de lux. Adesea, bijuteriile erau inspirate de personaje mitologice sau de evenimente simbolice semnificative.

3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?