Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Moldoveanul Radu Lefter a luat aurul la Campionatul European de Lupte

27 mai. 07:15   Sport
2034 0

Sportivul Centrului Sportiv de pregătire a Loturilor Naționale Radu Lefter a devenit campion european în cadrul Campionatul European de Lupte rezervate vîrstei sub 23 de ani, anunță Ministerul Educației.

„Radu Lefter a cucerit medalia de aur, după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de pînă la 97 kg de Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiția continentală de la Baku, sub drapel neutru.

La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4).

Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vîrstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european”, se menționează în comunicatul remis de Ministerul Educației.

„Lotul național de lupte libere a mai obținut două distincții de bronz prin Maeștrii în sport Serghei Cîlcic (65 kg) și Constantin Chirilov (70 kg) care au completat podiumul de premiere în categoriile lor de greutate.


Aproape de a obține o medalie de bronz a fost și Marius Retco care a cedat în faza finală și s-a clasat pe locul 5.

Deplasarea și participarea lotului național de lupte la Campionatul European a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării.

Ministerul felicită sportivii, antrenorii și Federația de lupte cu rezultatele obținute!”, se mai spune în comunicat!

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?