COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

A fost propusă o modalitate de a opri epidemia COVID-19 fără carantină

A fost propusă o modalitate de a opri epidemia COVID-19 fără carantină

Un grup de oameni de știință britanici și americani au propus o alternativă la carantina generală pentru a opri răspîndirea coronavirusului, potrivit postului de televiziune Doctor.

Calculele oamenilor de știință au arătat că o persoană infectată cu COVID-19 are nevoie în medie de 6,5 zile pentru a transmite virusul în continuare. Prin urmare, s-a propus testarea săptămînală a tuturor locuitorilor din localitate și izolarea doar a bolnavului și a familiei acestuia în cazul depistării infecției. Astfel, nu va trebui să pună în carantină toată populația și să creeze probleme în economie.


Pentru a-și testa ipoteza, cercetătorii au propus efectuarea unui experiment într-un oraș, cu o populație de aproximativ 250.000. Autorii ideii cred că încetinirea sau chiar oprirea răspîndirii bolii în orașul de testare poate fi posibilă în cîteva săptămîni.Pentru testarea săptămînală, oamenii de știință sugerează utilizarea testelor de salivă, care sînt ieftine și nu provoacă prea mult disconfort pacientului în timpul prelevării probei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load