COVID-19 în MOLDOVA

A fost prezentată nava spațială care urmează să ducă oameni pe Marte

A fost prezentată nava spațială care urmează să ducă oameni pe Marte

Elon Musk a prezentat sîmbătă proiectul navei spațiale SpaceX Starship, proiectată pentru a duce oameni pe Lună, pe Marte sau în alte părți ale Sistemului Solar.

Într-o prezentare live făcută la facilitățile SpaceX din sudul Texasului, Musk a spus că nava spațială este așteptată să decoleze pentru prima dată într-o lună sau două și să atingă o altitudinea de 20 de kilometri înainte de a reveni pe Pămînt, informează nzherald.co.nz.

Este esențial pentru viabilitatea călătoriilor în spațiu să fim capabili de a reutiliza navele și este important să facem pași pentru a ne extinde dincolo de planeta noastră. Elon Musk


Mulțimea prezentă l-a urmărit pe Elon Musk vorbind de pe o scenă din fața prototipului de navă, care are un exterior metalic, reflectorizant.

Musk a spus că sîmbătă, 28 septembrie, este a unsprezecea aniversare de cînd o rachetă SpaceX a ajuns pentru prima dată pe orbita Pămîntului. De atunci, SpaceX a reușit 78 de lansări în spațiu.

Nava spațială este denumită Starship Mk1 sau Mark 1, are 52,3 metri lungime și cîntărește 1.400 de tone cu rezervoarele de combustibil pline, iar capacitatea totală de transport este de 5.000 de tone. Musk a precizat că naveta va avea șase picioare de asolizare concepute pentru suprafețe neuniforme.

Omul de afaceri a spus că Mk1 și Mk2 (prototip similar construit la filiala din Florida a SpaceX) vor fi propulsate de cel puțin trei motoare de ultimă generație Raptor, construite tot de companie.

În varianta finală, naveta pentru călătoria spre Marte va avea o capacitate de 100 de pasageri și va fi propulsată de șase motoare Raptor. Racheta Super Heavy, care o va transporta pe orbită, va fi dotată, la rândul său, cu nu mai puțin de 35 de motoare Raptor.

Prima misiune cu oameni la bord a navetei este programată pentru anul 2023, când ar urma să aibă loc o călătorie în jurul Lunii. Miliardarul japonez Yusaka Maezawa și-a rezervat deja un loc și așteaptă acum cu nerăbdare finalizarea testelor navei spațiale construite de SpaceX.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load