X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

A fost descoperită o nouă specie de pești cu dinți asemănători celor umani

15 iun. 03:00   Ştiinţă şi IT
3807 0

O nouă specie de pește pacu a fost descoperită în Amazon, numită Myloplus sauron în onoarea Lordului Întunecat din "Stăpînul Inelelor" de J.R.R. Tolkien.

Numele se referă la semnul distinctiv de pe partea laterală, care seamănă cu Ochiul lui Sauron. Dr. Rupert Collins, conservator principal de pești la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, a declarat că, de îndată ce colegii săi au sugerat numele, au știut că se potrivește perfect. Acești pești sînt vegetarieni, iar dinții lor sînt remarcabil de asemănători cu cei umani. Myloplus sauron a fost capturat din rîul Amazon, unde se estimează că 42% dintre pești sînt considerați noi pentru știință. Dr. Collins a subliniat importanța studierii biodiversității Amazonului pentru a o înțelege și a o proteja mai bine.

Pacu sînt rude apropiate ale piranha, dar nu sînt prădători. Acești pești se hrănesc cu fructe și vegetație, iar dinții lor sînt adaptați pentru zdrobirea semințelor. În ciuda dimensiunii lor impresionante - pînă la 1 metru lungime și o greutate de pînă la 20 de kilograme - sînt erbivori și nu reprezintă un pericol pentru oameni. Cu toate acestea, în presă circulă adesea povești conform cărora pacu mușcă părți din corpul oamenilor. Potrivit experților, acestea sînt afirmații complet nefondate.

Studiul a fost publicat în revista Neotropical Ichthyology.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав