COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A fost creat un senzor de determinare a calității apei sub formă de cub plutitor

A fost creat un senzor de determinare a calității apei sub formă de cub plutitor

Senzorii de determinare a calității apei care funcționează pe energie solară pot ajuta crescătorii de pești să-și protejeze resursele de apă și să protejeze viitorul produselor alimentare. În același timp, acest senzor, spre deosebire de celelalte existente, este capabil să înregistreze nu doar un indicator al calității apei, ci mai mulți, transmițînd, în același timp, datele prin Bluetooth.

Inginerul electric Muhammed Hussein și echipa sa au creat un senzor mic, cu putere autonomă, care monitorizează mai multe caracteristici ale calității apei și transmite datele prin Bluetooth.

Cercetătorii au construit acest sistem multisenzorial folosind un circuit integrat multidimensional (MEDIC). Cubul plutitor este dotat cu senzori a nivelului de pH, a temperaturii, salinității și amoniacului instalați pe partea orientată în jos. Învelișul este creat pentru a asigura siguranța acestuia chiar și atunci cînd este afectat de pește. Alte suprafețe exterioare au senzori care controlează poluarea aerului, baterii solare pentru încărcarea bateriei închise ermetic în cub și o antenă pentru a transmite datele prin Bluetooth pe telefonul mobil.


Cercetătorii lucrează pentru a îmbunătăți tehnologia de auto-răcire a dispozitivului pentru a preveni supraîncălzirea acestuia, iar următorul pas va fi testarea acestuia pe teren.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load