X 
Criza energetică stiri: 1713
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 420

Tîrgul inovațiilor în agricultură, organizat în premieră la Bălți

28 ian. 10:15   Nordul Moldovei
1863 0

De la senzori care transmit date exacte despre starea culturilor, pînă la drone ce survolează terenurile agricole sau tehnologii ce permit creșterea randamentului. Toate acestea au putut fi văzute la Tîrgul de Inovații destinat agricultorilor, care s-a deschis la Bălți.

Agricultorii din nordul țării spun că noile tehnologii le vor fi de mare ajutor, transmite tv8.md.

„Digitalizarea, dronele, asta este ceva nou și permite chiar și să semănăm siderate în culturi cînd solurile sînt goale, cînd sînt supuse evaporării extensive, vorbește mulți factori. Deci se deschid niște posibilități enorme”.

„Digitalizarea este foarte importantă pentru optimizarea cheltuielilor, pentru vizualizarea tuturor proceselor care se petrec în cîmp și a tehnologiilor care trebuie să fie implementate”.

„Dronele și sistemele IT, e ceva pentru viitor”.


La eveniment au participat peste 20 de companii, care le-au prezentat agricultorilor un spectru foarte larg de produse și servicii.

„Am integrat mai mult de 130 mii de hectare în platforma cropwise și ca orișice inovație, cere puțină atenție, puțină instruire, apoi, agricultorii devin pasionați. Ce spun ei ne face activitatea mai interesantă și mai comodă”.

„Este o aplicație integrată care la moment oferă, dacă nu toate, cea mai mare parte din soluțiile de digitalizare și atît în termeni de software cît și hardware pentru agricultură, adică sensoristică, stații meteo și softul care este foarte important, care colectează datele acestea, le algoritmizează și ajută agricultorul în luarea deciziilor importante pentru a avea succes”.

„Tehnologizarea agriculturii și digitalizarea proceselor este foarte importantă pentru țara noastră, mai mult ca atît, tehnologiile noi aduc o valoare adăugată și un rezultat mult mai bun decît îl facem anual, cum sîntem noi deprinși cu prășitul și semănatul cu sapa”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий