X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zimbru va juca în această seară în manșa retur a turului doi preliminar din UEFA Europa Conference League

1 aug. 2023,, 12:30   Sport
2154 0

Zimbru va juca în această seară în manșa retur a turului doi preliminar din UEFA Europa Conference League. Chișinăuienii vor întîlni, de la ora 20:30, Fenerbahçe, Turcia. Partida, va avea loc pe stadionul Zimbru din Chișinău, transmite Federația Moldovenească de Fotbal.

În tur, Fenerbahçe s-a impus cu 5-0, datorită golurilor marcate de Ferdi KADIOĞLU (11), Ryan KENT (14), Edin DŽEKO (61), Sebastian SZYMAŃSKI (63) și Joshua KING (88), transmite unimedia.

Partida de azi va fi arbitrată de către irlandezul Rob Harvey (34 ani), arbitru FIFA din 2016. El va fi ajutat de asistenții Robert Clarke, Wayne McDonnell și al patrulea oficial Paul McLaughlin. Centralul Harvey a arbitrat un meci cu participarea Naționalei Moldovei, 0-4 cu Luxemburg, pe 8 septembrie 2018, din cadrul Ligii Națiunilor, ediția 2018/19. Observator de arbitri UEFA a fost delegat Alon Yefet (Israel), ofițer de securitate UEFA - Peter France (Slovacia), iar delegat UEFA – Ciprian Paraschiv (România).

Zimbru se află la a 20-a participare în cupele europene: 71 meciuri, 21 victorii, 19 remize, 31 înfrîngeri, golaveraj 73-98. Cel mai bun rezultat: promovarea în runda play-off a Europa League, în ediția 2014/15.

Vă reamintim că, în runda inaugurală a UEFA Europa Conference League, Zimbru s-a impus în fața celor de la La Fiorita (San Marino) cu scorul general de 2-1: 1-1, în deplasare și 1-0, în retur.


Zimbru Chișinău a ocupat locul trei în Super Liga Moldovei și a ajuns, pentru prima dată, după o pauză de 7 ani, în cupele europene.

Iată care este lotul zimbrilor pentru meciul cu Fenerbahçe:

Portari: Sebastian Agachi (Moldova), Igor Mostovei (Moldova)

Fundași: Valeriu Gaiu (Moldova), Ştefan Burghiu (Moldova), Alexandru Misarăş (România), Dinis Ieșeanu (Moldova), Andrei Macriţchii (Moldova), Mihail Ștefan (Moldova), Denis Furtună (Moldova)

Mijlocași: Ilie Damașcan (Moldova), Jessie Djou (Camerun), Alexandru Dedov (Moldova), Ibrahima Therna Soumah (Republica Guineea), Ștefan Bîtca (Moldova), Denys Dedechko (Ucraina), Vlad Răileanu (Moldova)

Atacanți: Marin Căruntu (Moldova), Emmanuel Alaribe (Nigeria), Shahrom Samiev (Tadjikistan)

Antrenor: Lilian Popescu (Moldova)

Fenerbahçe este unul dintre cele mai de succes și mai bine susținute echipe de fotbal din Turcia. Poreclită „Sarı Kanaryalar” (din turcă, „Canarii Galbeni”) Fenerbahçe a cîștigat de-a lungul timpului 19 titluri de campioană, 7 Cupe și 9 Supercupe ale Turciei. Echipa are o istorie bogată și o bază de suporteri extrem de devotați, ceea ce a contribuit la succesul lor de-a lungul anilor. Fenerbahçe are o rivalitate acerbă cu alte echipe de fotbal din Istanbul, în special cu Galatasaray și Beşiktaş, aceste meciuri fiind intens disputate și cunoscute sub numele de „Derby de Istanbul”.

Fenerbahçe este un nume respectat și cunoscut în fotbalul european, participînd de-a lungul timpului în competiții europene prestigioase, unde și-a reprezentat cu mîndrie țara. Fenerbahçe este un club cu o tradiție bogată, cu o bază largă de fani pasionați și cu un palmares impresionant în fotbalul turc și european.

Fenerbahçe Istanbul, locul 65 în clasamentul UEFA, va susține astăzi al 256-lea meci în cupele europene. Bilanț: 96 victorii, 55 egalități, 104 înfrîngeri. Golaveraj 331-367.

Iată care este lotul lui Fenerbahçe pentru meciul cu Zimbru:

Portari: Altay Bayındır (Turcia), İrfan Can Eğribayat (Turcia), Furkan Akyüz (Turcia)

Fundași: Serdar Aziz (Turcia), Luan Peres (Brazilia), Jayden Oosterwolde (Țările de Jos), Samet Akaydin (Turcia)

Mijlocași: Ferdi Kadıoğlu (Turcia), Mert Hakan Yandaş (Turcia), Ryan Kent (Anglia), İrfan Can Kahveci (Turcia), Miguel Crespo (Portugalia), Sebastian Szymański (Polonia), Burak Kapacak (Turcia), İsmail Yüksek (Turcia), Efekan Karayazi (Turcia)

Atacanți: Edin Džeko (Bosnia și Herțegovina), Dušan Tadić (Serbia), Serdar Dursun (Turcia), Michy Batshuayi (Belgia), Joshua King (Norvegia), Bora Aydinlik (Turcia)

Antrenor: Ismail Kartal (Turcia)

Presa a anunțat că doi jucători de la Fenerbahçe, fundașul francez Alexander Djiku și mijlocașul turc Emre Mor nu vor juca în meciul de la Chișinău, fiind accidentați.

Cîștigătoarea dublei dintre Zimbru Chișinău și Fenerbahce (Turcia) se va duela cu învingătoarea duelului FC Differdange 03 (Luxemburg) - NK Maribor (Slovenia), în tur 1-1. Meciurile din turul trei al Europa Conference League sînt programate pe 10 și 17 august.

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesînd această știre actualizată.

Biletele pot fi procurate, online, pe BILETE.FMF.MD. Prețul începe de la 70 lei”. se arată în comunicat.

1
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?