X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un băiat de 17 ani, cel mai tînăr om care a zburat singur în jurul lumii

26 aug. 2022,, 01:00   Sport
2215 0

Un pilot în vîrstă de 17 ani a devenit cea mai tînără persoană care a zburat singură în jurul lumii cu o mică aeronavă, el ajungînd miercuri în Bulgaria, unde îşi începuse periplul în urmă cu cinci luni.

Mack Rutherford, adolescent cu dublă cetăţenie, belgiană şi britanică, a aterizat pe un aeroport situat la vest de Sofia. Încheind călătoria cu avionul în jurul lumii, el a stabilit două recorduri Guinness. Pe lîngă faptul că a devenit cea mai tînără persoană care a zburat solo în jurul lumii, Rutherford este şi cea mai tînără persoană care zburat în jurul lumii cu un avion ultrauşor.

Rutherford speră că performanţa sa îi va inspira pe tineri să îşi urmeze visele. „Munciţi mult şi mergeţi înainte pentru a vă atinge obiectivele”, a spus el.

Sora adolescentului, Zara, care şi ea a încheiat o călătorie în jurul lumii în ianuarie, la vîrsta de 19 ani, era deţinătoarea recordului de zbor în jurul lumii cu un avion ultrauşor.

Recordul de cea mai tînără persoană care a zburat solo în jurul lumii i-a aparţinut pînă miercuri britanicului Travis Ludlow, care a reuşit performanţa anul trecut, la vîrsta de 18 ani.


Mack Rutherford a început periplul la 23 martie şi a trecut peste 52 de ţări de pe cinci continente. Adolescentul a împlinit 17 ani în timpul călătoriei. Periplul a început în Bulgaria pentru că sponsorul pilotului, compania ICDSoft, are sediul în Bulgaria şi este cea care i-a împrumutat avionul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?