Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un antrenor de tenis din Moldova, recunoscut drept cel mai bun antrenor principal din Kazahstan

20 dec. 2023,, 16:45   Sport
2334 0

Tenismanul moldovean, maestru al sportului URSS, căpitanul echipei de Cupa Davis a Republicii Moldova, căpitanul de Cupa Federației a Republicii Moldova, Vadim Șuster, care a plecat mai devreme în Kazahstan, a fost recunoscut drept cel mai bun antrenor principal de tenis din această țară în 2023.

Distincția memorabilă și un premiu bănesc i-au fost înmînate în cadrul conferinței naționale a antrenorilor, organizată în mod tradițional de Federația de Tenis din Kazahstan la sfîrșitul anului. În acest an, marele eveniment a reunit peste 140 de antrenori din toate colțurile acestei țări.

Vadim Șuster are o experiență de 30 de ani ca antrenor. Este căpitanul echipei de Cupa Davis a Republicii Moldova, căpitanul echipei de Cupa Federației a Republicii Moldova.

Antrenor principal al echipelor naționale de juniori la campionatele individuale și pe echipe și la Cupele Europene și Mondiale. Antrenor al participanților, medaliaților și finaliștilor turneelor de Grand Slam: Dubarenco M., Albot R., Dair A., Molceanov D. A educat cîștigători și medaliați ai turneelor europene, pe finalistul Campionatului Asiei Under-18, ai altor turnee internaționale importante.

Este recunoscut drept cel mai bun căpitan al Republicii Moldova.


Vadim Șuster are o activitate îndelungată și fructuoasă în cadrul Federației de Tenis din Kazahstan. Sub conducerea sa, șase jucători din această țară au obținut titlul de Maestru al Sportului Republicii Kazahstan. Rezultate excelente sub îndrumarea lui Vadim Borisovici au arătat cele mai bune jucătoare din Kazahstan: Asiya Dair, Gozal Ainitdinova, Alexandra Grinchishina, Ekaterina Klyueva, Anastasia Episheva, Anastasia Bessarab, Zhibek Kulambayeva, Milana Lysova.

Realizări personale ale lui Vadim Șuster: Maestru al Sportului URSS, membru al echipei RSSM la Spartachiada Popoarelor URSS, Spartachiada Tineretului și Spartachiada Elevilor din URSS. Cîștigător și laureat al turneelor de tineret și de adulți ale URSS la simplu și dublu.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?