Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Cu ce greutăți se confruntă tenisul de cîmp din Moldova

18 dec. 2022,, 10:00   Sport
2201 0

Greutățile financiare nu au cruțat nici frumosul și nobilul sport precum tenisul de cîmp. El a fost întotdeauna considerat pe bună dreptate drept o plăcere scumpă, în special pentru părinții sportivilor începători.

Secretarul general al Federației, Elizaveta Negru, într-o discuție cu corespondentul Noi.md, a menționat că ajutorul statului constă în finanțarea parțială a deplasărilor echipelor naționale adulte la Campionatele Mondiale pe echipe, precum și în desfășurarea campionatelor moldovenești, dar aceasta este doar o mică parte din ceea ce are nevoie tenisul.

"Cheltuielile pentru organizarea unor astfel de evenimente sînt foarte mari, sîntem recunoscători că statul împarte parțial cu Federația aceste cheltuieli, dar acest lucru nu poate fi suficient pentru a acoperi integral cheltuielile jucătorilor. Un jucător profesionist de tenis are cheltuieli foarte mari. El trebuie să plătească serviciile unui antrenor, partener de sparring, închirierea corturilor, însoțitorul medical și reabilitarea, la necesitate. Și, desigur, toate cheltuielile legate de deplasare și participarea la turnee internaționale (zboruri, cazare la hotel, masă, taxe de turneu etc.)", a menționat Elizaveta Negru.

Ea a declarat că, din cauza nivelului scăzut de dezvoltare a tenisului în țara noastră, tinerele talente sînt nevoite să obțină o a doua cetățenie.

"Adesea există cazuri în care jucătorii cu a doua sau a treia cetățenie își fac alegerea în favoarea unei alte țări, sub pavilionul căreia ei consideră că este mai avantajos pentru ei. În acest moment, în turneu, atît la adulți, cît și la juniori, joacă cu succes mai mulți jucători de tenis din Moldova, dar care reprezentă deja alte țări. Mulți sportivi care conștientizează faptul că au șanse mari de a obține rezultate bune, dacă au ocazia pleacă să se antreneze peste hotare în căutarea unor specialiști cu calificare înaltă și baze profesionale”, a subliniat Elizaveta Negru.
Potrivit ei, în primul rînd, Federația are nevoie de o bază construită conform standardelor internaționale pentru implementarea procesului de antrenare profesională, precum și pentru posibilitatea de a organiza turnee naționale și internaționale în țara noastră. De asemenea, avînd în vedere că cheltuielile în tenis la toate nivelurile sînt foarte mari, investițiile suplimentare în acest sport sînt foarte binevenite.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?