X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Petrocub are planuri ambițioase pentru noul sezon

25 iul. 2022,, 18:15   Sport
3337 0

FC Petrocub a reușit, pentru al doilea an consecutiv, să devină vicecampioană națională și să se califice în runda a doua a Europa Conference League. Pentru echipa din Hîncești urmează un retur de foc în Albania, acolo unde Ambros și compania păstrează toate șansele să continue aventura europeană și să ajungă în premieră în turul 3.

În ultimele 5 sezoane formația din Hîncești a urcat pe podium, performanță extraordinară pentru un club din provincie! Trupa antrenată de Lilian Popescu a obținut trei ani consecutiv medaliile de bronz (în edițiile 2017, 2018 și 2019), iar apoi, doi ani la rînd, distincțiile de argint (2021, 2022).

În anul 2020 a fost cîștigat primul trofeu din vitrina clubului – Cupa Moldovei!

La finalul sezonului trecut Petrocub s-a despărțit de antrenorul Lilian Popescu. Noul tehnician al formației din Hîncești este Alexei Savinov (43 ani). El este ajutat de asistenții Ivan Tabanov, Marcel Reșitca și antrenorul de portari Denis Romanenco. În sezonul trecut Alexei Savinov a făcut parte din staff-ul tehnic al formației Sfîntul Gheorghe. În trecut, a fost secundul lui Lilian Popescu la echipele Costuleni, Veris, FC Tiraspol, Sheriff și Petrocub. În calitate de jucător, fostul fundaș al naționalei Moldovei a evoluat la așa echipe ca Zimbru, Metalurg Zaporojie, Volyn, Zakarpattia și Baku. În 2007 a cîștigat Cupa Moldovei, iar în 2009 - campionatul Azerbaidjanului. Cu echipa Baku a reușit să cucerească și Cupa în 2010 și 2012.

Petrocub și-a păstrat lotul din sezonul trecut.

Mijlocașul Alexandru Bejan a revenit de la Zimbru, iar portarul Cristian Avram s-a întors din arenda de la FC Buzău, Romînia.


Formația din Hîncești a mai adus 2 jucători tineri – fundașul Ianuș Jaman (18 ani) de la Atletic Strășeni, și mijlocașul Mihai Lupan (17 ani) de la CS Real Succes.

Petrocub are o evoluție bună în Europa Conference League. Hînceștenenii au învins formația malteză Floriana (0-0 și 1-0) și, pentru al doilea am consecutiv, au ajuns în runda a doua. Petrocub poate ajunge în premieră în turul 3. Pentru aceasta trebuie de învins formația albaneză Laci. În tur, a fost consemnată o remiză albă, cu mențiunea că băieții noștri au dominat jocul și au ratat mai multe ocazii de a înscrie. Returul de la Elbasan din 28 iulie va fi decisiv în stabilirea cîștigătoarei acestui duel. Dacă va trece de albanezi, Petrocub va accede în turul trei preliminar al Europa Conference League, unde va întîlni cîștigătoarea dintre Fehérvár (Ungaria) și Gabala (Azerbaidjan).

Istoria echipei Petrocub a început pe 27 noiembrie 1999. În comuna Sărata Galbenă, raionul Hînceşti, apărea pe harta fotbalistică un nou club ambițios la iniţiativa oamenilor de afaceri, Mihail Usatîi și Mihail Crăciun.

Petrocub-Spicul Sărata Galbenă a avut nevoie de nici doi ani pentru prima promovare în prima ligă, după un baraj cîștigat la masa verde cu Haiduc-Sporting USM. Debutul în eșalonul superior a fost unul onorabil. Evoluînd cu o nouă denumire – FC Hîncești, formația antrenată de Victor Barîșev a reușit să încheie campionatul pe locul 5. Primul gol al echipei în Divizia Națională a fost marcat de Eduard Blănuță, actualul selecționer al naționalei feminine a Moldovei. Iar prima victorie a venit pe 23 septembrie 2001, 3-1 cu Tiligul Tiraspol, grație unei duble semnate de Marcel Reșitca, în prezent antrenor secund al echipei.

FC Hîncești nu a rezistat însă mult în elita fotbalului moldovenesc, retrăgîndu-se după prima jumătate a sezonului viitor. A urmat o perioadă îndelungată de restructurare a echipei.

La începutul anului 2020 Petrocub și-a prezentat noul președinte – Nicolae Usatîi, care l-a înlocuit în această funcție pe tatăl său, Mihail Usatîi. Conducătorul clubului are 30 de ani şi îşi doreşte să continue dezvoltarea clubului după un model european.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?