X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Un jucător a fost transferat la Barcelona pentru 75 de milioane de euro

25 ian. 2019,, 21:01   Sport
2581 0

Clubul Willem II Tilburg, unde mijlocaşul Frenkie de Jong a început să joace fotbal la 7 ani, l-a cedat la Ajax Amsterdam pentru suma de un euro plus un procent de 10% dintr-un viitor transfer, care se transformă acum în frumoasa sumă de 7,5 milioane euro, relatează AS.

În 2015, Willem II părea că a făcut o afacere proastă cînd a renunţat la jucător, dar acum va încasa 10% din transferul lui De Jong la clubul spaniol de fotbal FC Barcelona, care îi va aduce un venit de 7,5 milioane euro, mai mare decît bugetul său pe un an.

„Barca” l-a transferat pe De Jong în schimbul sumei de 64 milioane euro plus 11 milioane bonusuri, astfel că suma totală de transfer poate ajunge la 75 milioane euro. Frenkie de Jong a semnat cu Barcelona, însă va ajunge pe Camp Nou abia pe 30 iunie.

În contract ar există inclusiv o clauză numită „penalizare”, în valoare de 400 de milioane de euro, bani care vor trebui achitați dacă jucătorul ajunge la PSG. Astfel, Barcelona nu vrea să mai pățească ce a pățit în cazul Neymar, care a plecat, în cele din urmă, la PSG, în august 2017, pentru 222 de milioane de euro, sumă care reprezintă cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un jucător în istoria fotbalului.

Frenkie de Jong a mai fost dorit de trei echipe importante


Frenkie de Jong a mai fost dorit şi de PSG, Manchester City şi Juventus, însă fotbalistul olandez şi-a dorit să fie coechipier cu Lionel Messi.

Mijlocaşul în vîrstă de 21 de ani va semna un contract valabil pentru următoarele cinci sezoane.

Aflat de la vîrsta de 18 ani la Ajax, Frenkie de Jong are 65 de meciuri şi cinci goluri pentru „lăncieri”, în toate competiţiile, iar în acest sezon are 28 de partide şi două goluri pentru gruparea din Amsterdam.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?