X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Surpriză de proporții la EURO 2024! Georgia a învins Portugalia și s-a calificat în optimile de finală

26 iun. 23:59   Sport
1507 0

Echipa națională a Georgiei a învins Portugalia cu scorul de 2-0 și s-a calificat în optimile de finală chiar la prima sa participare la un turneu final.

Georgienii nu au avut milă de Cristiano Ronaldo și compania, avînd un început de partidă de senzație.

Chiar în minutul 2, Hvicea Kvarațhelia a profitat de o greșeală în defensiva lusitană și a deschis scorul. Debutanții Europeanului nu s-a oprit aici și au mai înscris o dată în repriza secundă. Georges Mikautadze a dublat avantajul georgienilor din penalty și astfel a devenit lider în clasamentul golgheterilor la EURO 2024 cu 3 goluri.

În celălalt meci al grupei F, Turcia a învnins Cehia cu scorul de 2-1, într-o partidă jucată la Hamburg. Cehia a rămas încă în inferioritate numerică încă din minutul 20. Antonin Barák a luat două cartonașe galbene într-un interval foarte scurt și a fost eliminat. Turcia a profitate de superioritate numerică și a deschis scorul la începutul reprizuei secunde. În minutul 51, Hakan Calhanoglu a marcat un gol superb cu un șut puternic din interiorul careului.

Chiar dacă era în inferioritate numerică, cehii au găsit forța să egaleze prin Tomas Soucek, care a înscris din apropiere. Turcia a smuls victoria în prelungiri prin golu lui Cenk Tosun.


Așadar, Portugalia a cîștigat Grupa F cu 6 puncte, iar Turcia e pe locul doi cu același număr de puncte. Ambele echipe s-au calificat în optimile de finală, la fel ca și Georgia, care a ajuns în play-off de pe locul trei. Cehia a fost eliminată din competiție.

Portugalia va juca în optimile de finală cu Slovenia, Turcia se va confrunta cu Austria, iar Georgia cu Spania.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?