Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Echipa națională de handbal masculin a Moldovei și-a aflat adversarii din primul tur preliminar al Campionatului Mondial din 2023

19 aug. 2021,, 20:34   Sport
2193 0

În urma tragerii la sorți de la Viena, cele 16 echipe au fost împărțite în 4 grupe. Reprezentativa țării noastre a fost repartizată în grupa a treia, alături de Israel, Cipru și România, transmite Noi.md cu referire la Publica.md.

"Pentru noi este o tragere la sorți reușită. Cu Cipru am mai jucat în precedentele preliminarii pentru Campionatului European. România, Israel și Cipru sînt echipe cu care se poate de concurat", a declarat secretarul general al FM de handbal, Nicolae Vizitiu.

În faza următoare a preliminariilor se vor califica primele două selecționate din fiecare grupă.

"Pentru noi este cam dificil să avem un program bine chibzuit de pregătire pentru că toată lumea cunoaște că ediția precedentă a campionatului național nu s-a jucat. Deci, noi contăm pe jucătorii care evoluează în afara țării. Dacă reușim să convocăm la lot toți jucătorii de peste hotare, cei 5-6 care sînt în România și 2 din Germania, de ce nu putem să ne clasăm pe locul doi", a mai spus Nicolae Vizitiu.

Meciurile ar urma să se joace în luna noiembrie sau deja în ianuarie anul viitor. Totul depinde sistemul de Joc.

Echipele din fiecare grupă vor decide dacă vor juca după sistemul tur-retur sau dacă aleg ca partidele să se joace într-un turneu într-o singură țară. Cel mai probabil meciurile din grupa Moldovei se vor disputa în România.

Turneul final al Campionatului Mondial de handbal masculin din 2023 se va desfășura în Suedia şi Polonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?