X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

„Tricolorele”, calificate la Campionatul European

4 mar. 15:15   Sport
1848 0

Echipa națională de handbal feminin a României s-a calificat la Campionatul European. "Tricolorele" au învins în deplasare reprezentativa Croației cu 25:23.

A fost o primă repriză echilibrată, iar după pauză gazdele au început să se desprindă. La un moment dat, Croația a condus cu 23:19, însă româncele au revenit senzațional. Discipolele lui Florentin Pera au dominat ultimele minute ale partidei și au răsturnat scorul, transmite Moldova1.

Sonia Seraficeanu a fost cea mai eficientă jucătoare a echipei României, cu 6 goluri marcate. Este primul turneu final după o perioadă îndelungată la care "tricolorele" se califică fără Cristina Neagu și Crina Pîntea, care s-au retras după Campionatul Mondial de la sfîrșitul anului 2023.

"România, chiar dacă aliniază în acest moment o echipă nouă, mult schimbată, cu foarte multe jucătoare tinere, a arătat maturitate." a spus după meci selecționerul naționalei României, Florentin Pera.

România a obținut 4 victorii în 4 meciuri în preliminariile Campionatului European, într-o grupă cu Bosnia și Herțegovina, Croația și Grecia.


Turneul final din acest an se va desfășura în Austria, Ungaria și Elveția, între 28 noiembrie și 15 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?