Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Securitatea cibernetică la Jocurile Olimpice: Ce fel de provocări sînt posibile

7 mai. 08:45   Sport
1321 0

Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică, organizatorii aşteptîndu-se la o presiune uriaşă asupra evenimentului sportiv din această vară.

Crima organizată, activiştiivirtuali vor fi principalele ameninţări în perioada Olimpiadei de la Paris care se va desfăşura în perioada 26 iulie-11 august în timp ce Olimpiada Paralimpicilor va avea loc între 28 august-8 sepembrie.

Organizatorii Paris 2024, care au lucrat mînă în mînă cu Agenţia naţională franceză pentru securitatea informaţiilor (ANSSI) şi companiile de securitate cibernetică Cisco şi Eviden, vor să limiteze impactul atacurilor cibernetice, notează Noi.md cu referire la news.ro.

”Nu putem preveni toate atacurile, nu vor exista Jocuri fără atacuri, dar trebuie să le limităm impactul asupra Jocurilor Olimpice”, a declarat Vincent Strubel, directorul general al ANSSI.

”Există 500 de sedii, locuri de competiţie şi colective locale şi le-am testat pe toate”.


Strubel este încrezător că Paris 2024, care va activa dintr-un centru de operaţiuni de securitate cibernetică într-o locaţie care este ţinută secretă, va fi gata.

3
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?