Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Robert Lewandowski, decorat de preşedintele Poloniei cu Ordinul Polonia Restituta

23 mar. 2021,, 06:00   Sport
2025 0

Fotbalistul Robert Lewandowski (Bayern Munchen) a fost decorat luni cu Crucea de Comandor al Ordinului Polonia Restituta, a doua cea mai înaltă decoraţie civilă poloneză, de către preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, conform agenţiei DPA.

Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător al lumii în 2020 de FIFA, a primit medalia pentru realizările sale în fotbal şi pentru promovarea imaginii Poloniei în străinătate.

În timpul ceremoniei de la palatul prezidenţial din Varşovia, preşedintele Andrzej Duda l-a descris pe Lewandowski ca ''un erou al sportului naţional'' şi ''o chintesenţă a perfecţiunii'', lăudînd atacantul pentru munca intensă depusă.

Starul polonez a subliniat rolul coechipierilor său, al antrenorilor, familiei şi prietenilor şi a precizat că se concentrează pe provocările viitoare care vor apărea în cariera lui.

''Poate că la un moment dat voi sta pe canapea şi mă voi gîndi la trofeele cucerite, dar acum ambiţia mea este suficient de mare ca să nu mă complac'', a declarat Lewandowski, 32 ani, care a ajutat clubul Bayern să realizeze în sezonul trecut tripla campionat-cupă-Liga Campionilor, dar să cîştige şi Supercupa Germaniei, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a cluburilor.

În acest sezon, polonezul este golgheterul Bundesligii cu 35 goluri şi are ca obiectiv doborîrea recordului deţinut de legendarul Gerd Muller, cu 40 de goluri marcate într-un singur sezon.

În zece sezoane pline disputate în Bundesliga, Lewandowski a strîns opt titluri, dintre care două cu Borussia Dortmund, unde a jucat între 2010 şi 2014.

La naţionala Poloniei, el a disputat 116 meciuri şi a marcat 63 goluri, ambele recorduri all-time la prima reprezentativă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?