Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

A fost aprobat un nou format pentru competițiile UEFA de fotbal feminin

6 dec. 2023,, 16:15   Sport
1321 0

Comitetul Executiv al UEFA a aprobat un nou format pentru competițiile de fotbal feminin. Acestea includ schimbări în desfășurarea și organizarea Ligii Campionilor, dar și crearea unei noi competiții europene pentru cluburile de fotbal feminin, începînd cu sezonul 2025/26.

Noul format al Ligii Campionilor la fotbal feminin va debuta în sezonul 2025/26 în care vor evolua 18 echipe (în loc de 16 cluburi cum se întîmpla pînă acum), după viitorul model al Ligii Campionilor la fotbal masculin, notează Noi.md.

Echipele nu vor mai întîlni de două ori aceleași trei adversare. În schimb, vor juca împotriva a șase echipe diferite în etapa grupelor, cîte 3 meciuri acasă și 3 în deplasare.

Pentru a determina cele șase adversare, echipele vor fi repartizate în trei grupe în baza clasamentului actual al coeficientului de club. Pentru a asigura un nivel și un grafic echilibrat pentru toate echipele, fiecare formație va fi trasă la sorți pentru a juca împotriva a două echipe din fiecare grup, disputînd un meci acasă și unul în deplasare împotriva unei echipe din fiecare grup, informează Federația Moldovenească de Fotbal.

Rezultatele fiecărui meci vor decide clasamentul general în noua ligă, cu trei puncte pentru o victorie, unul pentru o remiză și zero puncte pentru o înfrîngere. Primele patru cluburi se vor califica direct în sferturile de finală. Celelate opt echipe clasate de pe locul 5 pînă pe locul 12 vor concura într-o fază eliminatorie cu dublă manșă pentru a-și asigura calea către sferturi. Echipele clasate între locurile 13 și 18 vor fi eliminate.


A doua competiție va fi un turneu cu eliminare directă, desfășurat simultan cu Liga Campionilor Feminină. Aceasta va consta în șase etape: Runda 1, 2, optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele și finala, fiecare disputată în două manșe (acasă și în deplasare).

Treispreze echipe, clasate pe locul trei în ligile naționale ale asociaților de pe poziția 8 - 13 în clasamentul, precum și echipele de pe locul doi din asociațiile clasate între locurile 18 și 24, vor intra direct în competiție. În plus, sistemul special al Ligii Campioanelor Feminin UEFA va oferi cluburilor eliminate în runda a doua, precum și echipelor de pe locul doi și trei din turneele primei runde, o a doua șansă în competiție.

Echipele cîștigătoare se vor califica automat pentru runda a doua a Ligii Campionilor la fotbal feminin din sezonul următor. Acestea vor mai avea o rundă pentru a obține un loc în faza grupelor.

0
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?