X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu: "Ne bucură mult reușitele sportivilor noștri"

29 iun. 2023,, 10:30   Sport
3206 0

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru sportivii noștri care, în aceste zile, ne bucură cu performanțe extraordinare.

„Ieri, luptătorul de muaythai (box tailandez), Artiom Livadari, a revenit acasă cu medalia de aur de la Jocurile Europene de la Cracovia-Malopolska. Este primul aur pentru Moldova în istoria celor 3 ediții ale acestui prestigios eveniment sportiv. Îl felicit pe Artiom Livadari și pe antrenorii săi, Andrei Grosu și Vlad Dima”, a spus Președinta.

Șefa statului a subliniat că rezultate remarcabile au obținut și tinerii noștri luptători de stil greco-roman la Campionatul European de Lupte pentru tineri, de la Santiago de Compostela, Spania, notează Noi.md.

„Alexandru Solovei a devenit campion European, iar Vitalie Eriomenco și Rostislav Coval au luat argintul în categoriile lor. „Felicitări și aprecieri antrenorilor lotului național, Vladimir Iurco, Roman Zgardan, Serghei Tîmco și Mihail Cucul, pentru rezultatele remarcabile ale discipolilor lor”.

Maia Sandu a menționat cît de important este ca sportul și oamenii din sport să fie sprijiniți. „Ne bucură mult reușitele sportivilor noștri și înțelegem că sportul trebuie susținut. Anul trecut, Parlamentul a votat dublarea burselor pentru sportivii de performanță care obțin premii la campionatele mondiale și europene.

Iar în curînd, legislativul va aproba proiectul de lege prin care federațiile și cluburile sportive vor putea fi susținute prin transferul a 2% din impozitul pe venit. Dragi oameni ai sportului, voi sînteți adevărați ambasadori ai țării noastre, noi sîntem mîndri de voi și vă urăm succes!”, a spus șefa statului.

5
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?