Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Italia s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020

21 iun. 2021,, 07:44   Sport
2464 0

Italia s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, din postura de cîștigătoare a grupei A.

Au fost trei victorii categorice pentru squadra lui Roberto Macini, 3-0 cu Turcia și Elveția și 1-0 cu Țara Galilor, și nu doar rezultatele, ci și prestațiile, inclusiv din ultimul meci, cînd au fost folosiți jucătorii care au evoluat mai puțin în primele două jocuri, o fac echipa momentului la Campionatul European.

Datorită celor trei succese, Italia lui Roberto Mancini a ajuns la 30 de victorii la rînd, performanță pe care a mai bifat-o o dată, în perioada 1935 - 1938, cu legendarul Vittorio Pozzo pe banca tehnică.

Roberto Mancini a recunoscut, după jocul cu Țara Galilor, că Italia este într-un moment bun, dar a ținut să precizeze că, față de precedenta epocă în care a bifat 30 de victorii la rînd, cînd a triumfat la Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial, deocamdată nu a cîștigat nimic.

”E perfect pentru noi. Am fi putut marca mai mult, însă adversarul s-a apărat pe toată durata jocului, am avut în fața jucători puternici. A fost și căldura...


Per total, am făcut un joc bun. Pozzo a și cîștigat trofee importante, în acest moment noi sîntem cu cîțiva pași înapoi”, a declarat Roberto Mancini”, potrivit Gazzetta dello Sport.

Italia nu a mai pierdut de trei ani, de la 0-1 cu Portugalia din Liga Națiunilor, disputat pe 10 septembrie 2018, a ajuns la 11 meciuri consecutivă fără gol marcat, însă Roberto Mancini rămîne rezervat cu privire la șansele de a cuceri trofeul Campionatului European.

”Toate echipele care trec de grupe au șanse să cîștige. Toate meciurile sînt grele, pentru că întîlnești cei mai buni jucători europeni. Pentru noi e important că ne-am păstrat identitatea, chiar dacă am schimbat opt jucători față de meciul trecut.

Nu trebuie să se schimbe nimic în joc, pentru că toată lumea știe ce are de făcut. Au arătat că nu există titulari, există doar 11 jucători care intră într-un anumit moment pe teren”, a transmis Roberto Mancini.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?