X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Guvernul promite construcția unui stadion de categoria 4 UEFA

6 iun. 16:45   Sport
2309 0

Republica Moldova va avea un stadion de fotbal nou, modern, construit conform standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA). Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean, aflat într-o vizită la Centrul de Pregătire a Selecţionatelor Moldovei.

„Vom construi un stadion nou, modern, de categoria 4 UEFA, de 20-25 de mii de locuri. Acest anunț a fost așteptat ani de zile de fotbaliștii noștri și de sutele de mii de amatori și iubitori ai fotbalului din țara noastră”, a spus premierul.

Șeful Guvernului a precizat că, după ce Federația Moldovenească de Fotbal a realizat deja un studiu de prefezabilitate, urmează ca în cel mai scurt timp statul, prin intermediul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și a Ministerului Educației și Cercetării, să înceapă executarea unui studiu de fezabilitate, să elaboreze proiectul viitoarei arene și să ofere terenul necesar construcției care nu va dura mai mult de 5 ani. Mai multe detalii despre proiectul stadionului național vor fi oferite săptămîna viitoare în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul a făcut turul Centrului de Pregătire a Selecţionatelor Moldovei, a vorbit cu fotbaliștii echipei naționale de seniori, dar și cea U-21, cu antrenorul principal, membrii staffului și conducerea Federației Moldovenești de Fotbal. În discuții, prim-ministrul a mulțumit antrenorilor și a urat succes echipei naționale, care se pregătește pentru două meciuri amicale la Chișinău, cu Cipru - 8 iunie și Ucraina - 11 iunie.

„Vă mulțumim că, prin disciplină și performanțe, faceți Moldova mîndră, că ne ajutați să creăm o imagine pozitivă țării noastre. Suntem toți o echipă și împreună putem face lucrurile să evolueze”, a spus premierul.

Complexul sportiv de la Vadul lui Vodă a fost deschis în 2002, cu sprijinul UEFA și a Federației Internaționale de Fotbal (FIFA). Acesta este amplasat pe o suprafaţă de 6 hectare şi are o infrastructură modernă, necesară în procesul de instruire şi antrenament, de reabilitare medicală şi recuperare fizică a sportivilor.

6
1
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?