X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gerard Pique a uimit întreaga lume prin anunțul său: Pleacă fotbalistul pentru totdeauna din sport?

4 noi. 2022,, 13:30   Sport
2718 0

În timp ce în Cupele europene se joacă ultimele meciuri din 2022, o adevărată bombă informațională a explodat la Barcelona. Apărătorul carismatic al clubului cu același nume, legenda echipei naționale spaniole, Gerard Pique, a anunțat brusc că se retrage din clubul natal și din fotbal în general, relatează championat.

Jucătorul și-a anunțat decizia joi seară într-un videoclip emoționant de două minute pe rețelele de socializare.

"Culers (n.r. – fanii Barcelonei), în ultimele săptămîni, luni, multă lume a vorbit despre mine. Pînă acum, n-am zis nimic. Dar acum vreau să vorbesc despre mine.

La fel ca mulți dintre voi, sînt un fan al Barcelonei dintotdeauna. M-am născut într-o familie care a iubit fotbalul. Cînd eram mic, nu am vrut să devin fotbalist, dar voiam să joc pentru Barca.

În ultima vreme, m-am gîndit foarte mult la acel copil, la ce ar fi gîndit micul Gerard dacă i-ar fi spus cineva că toate visurile sale vor deveni realitate. Că va ajunge la prima echipă a Barcelonei, că va cîștiga toate trofeele posibile. Că va fi campion european și mondial. Că va juca alături de unii dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, că va fi unul dintre căpitanii echipei.


Au trecut 25 de ani de cînd joc pentru Barca. Am plecat și am revenit. Fotbalul mi-a dat totul. Barca mi-a dat totul. Voi, fanii, mi-ați dat totul.
Acum, că toate visurile acelui copil s-au îndeplinit, vreau să vă spun că am decis să-mi închei această călătorie. Am spus mereu că nu va fi o altă echipă după Barca. Și așa va fi.

Sîmbătă va fi ultimul meu al meu pe Camp Nou. Voi rămîne un fan, voi susține echipa, le voi transmite copiilor mei dragostea pentru Barca.

Mă cunoașteți, mai devreme sau mai tîrziu, mă voi întoarce. Ne vedem pe Camp Nou! Trăiasca Barca! Mereu", a spus Gerard Pique, într-un clip video postat pe rețelele sociale.

Fotbalistul nu a precizat dacă va participa la ultimul meci al anului în deplasare înainte de sărbătorile de Crăciun, cu Osasuna la Pamplona. Dar deja nu mai contează. Este clar că una dintre cele mai de succes cariere din fotbalul modern s-a încheiat. Doar priviți lista realizărilor lui Pique și veți înțelege amploarea personalității care părăsește lumea fotbalului.

Titlurile lui Pique

De opt ori campion al Spaniei;

de șapte ori cîștigător al Cupei Spaniei;

de șase ori cîștigător al Supercupei Spaniei;

de patru ori cîștigător al Ligii Campionilor (unul cu MU, trei cu Barca);

de trei ori cîștigător al Supercupei UEFA;

de trei ori cîștigător al Campionatului Mondial al Cluburilor;
campion al Angliei;

Cîștigător al Supercupei Angliei;

Cîștigătorul Cupei Ligii Fotbalului;

Campion Mondial;

Campion European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?