X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

FMF intenționează să modifce formatul Campionatului la fotbal

17 iun. 2020,, 23:00   Sport
2829 0

Pe 8 iunie la sediul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) a avut loc o ședință cu participarea antrenorilor cluburilor din Divizia Națională.

În cadrul ei a fost analizată trecerea la formatul "toamnă-primăvară", din cauza amînării startului campionatului din cauza pandemiei COVID-19, informează moldfootball.com.

Potrivit acestuia, echipele vor trebui să joace 27 de etape, divizate în trei tururi, începînd campionatul în iunie și încheindu-l în mai.

Președintele Petrocubului, Nicolai Usatîi, pe pagina de Facebook a clubului și-a exprimat dezacordul cu ideea trecerii la sistemul "toamna-primăvară". Problema este că sezonul Cupelor Europene începe la mijlocul lunii iulie, ceea ce înseamnă că de la sfîrșitul lunii mai, cluburile care au acces pe arena internațională vor avea o „vacanță" forțată de o lună și jumătate. Mai mult, echipele se reunesc în luna ianuarie, merg în cantonament și se pregătesc aproape 3 luni și tot asta pentru a disputa 8 meciuri rămase pentru a doua parte a campionatului din primăvară.

- Dacă nu se schimbă cantitatea de meciuri jucate într-un an calendaristic și nu se schimbă pauza de iarnă, atunci care este sensul de modificat formatul campionatului, - a menționat Nicolae Usatîi.

Președintele clubului Petrocub a declarat că conducerea, antrenorii și toți jucătorii clubului din Hîncești sînt contra schimbării formatului campionatului și sînt pentru menținerea sistemului actual de desfășurare a sezonului - „primăvară-toamnă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?