Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

EURO 2020: Finlanda a învins cu 1-0 Danemarca

13 iun. 2021,, 11:15   Sport
2791 0

Momente cutremurătoare la Campionatul European de fotbal. Mijlocașul echipei naționalei a Danemarcei, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în timpul partidei de la Copenhaga cu Finlanda. Totul s-a întâmplat la finalul primei reprize, când fotbalistul s-a prăbușit pe gazon fără să fi fost implicat în vreun duel cu un adversar.

Medicii au intervenit imediat, iar coechiperii au făcut cerc în jurul său. Jucătorii au început să plângă după ce au văzut momentele prin care trece Eriksen și se rugau pentru el.

Unul din cei care a intervenit decisiv chiar în primele secunde a fost căpitanul Simon Kjaer, care s-a apropiat primul și a veirificat dacă Eriksenu nu și-a îngihitit limba.

Văzând că nu era cazul, Kjaer i-a eliberat căile respiratorii şi l-a mutat pe mijlocaşul ofensiv în poziţia optimă pentru începerea metodelor de resuscitare, pornindu-le înainte ca medicii să ajungă pe teren.

Apoi, Kjaer s-a dus să o liniştească pe soţia lui Eriksen, care plângea disperată pe marginea terenului, neştiind dacă partenerul său își va reveni.


Într-un final, Eriksen a fost scos de pe teren pe targă, fiind conștient. El a fost transportat la spital, iar starea lui este stabilă. Conform datelor preliminare, fotbalistul a suferit un atac miocardic acut.

Meciul Danemarca - Finlanda a fost suspendat, iar după o ședință a UEFA s-a decis reluarea lui din minutul 43. Presa internațională a scris că anume Eriksen și-a contactat colegii de pe patul de spital și i-a îndemnat să continue partida.

Într-un final, meciul s-a reluat, iar danezii au pierdut cu scorul de 0-1. Singurul gol a fost marcat de Joel Pohjanpalo în minutul 60.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?