X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Drumul României la EURO 2024 s-a încheiat

2 iul. 20:56   Sport
2023 0

Echipa națională de fotbal a României a părăsit Campionatul European care se desfășoară în Germania.

Discipolii lui Eduard Iordănescu au cedat în fața reprezentativei Olandei cu 0-3 în meciul disputat pe Allianz Arena din Munchen.

România a început în forță partida și a pus presiune pe apărarea olandeză. În minutul 14, Dennis Man a trimis un șut periculos din afara careului, iar balonul a trecut aproape de bară. Cu trecerea timpului, însă, batavii au preluat inițiativa. În minutul 20, „Portocala Mecanică” a marcat. Xavi Simons i-a pasat lui Cody Gakpo, acesta a șutat la colțul scurt, iar portarul Florin Niță a avut o reacție întîrziată și nu a mai putut salva. Peste alte 6 minute, olandezii puteau să-și dubleze avantajul. După o centrare din corner, Stefan de Vrij a lovit balonul cu capul și l-a trimis foarte aproape de poartă. Pe finalul primei reprize, ca urmare a neatenției lui Bogdan Racovițan, Xavi Simons a avut o șansă mare de a înscrie, dar nu a nimerit cadrul porții dintr-o poziție excelentă.

În minutul 58, la un nou corner periculos al olandezilor, Virgil Van Dijk a trimis mingea cu capul în bară. Mai tîrziu, Gakpo a reușit o incursiune frumoasă la capătul căreia a șutat de la distanță, iar Niță a respins în corner. Din acea fază fixă, „Portocala Mecanică” a marcat prin același Gakpo, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid. O altă ocazie a olandezilor a venit în minutul 68, cînd Memphis Depay a tras periculos din lovitură liberă - balonul a trecut pe lîngă poartă. Peste 5 minute, Joey Veerman putea și el să dubleze avantajul batavilor, însă a șutat pe lîngă bara stîngă a porții lui Niță.

Inevitabilul s-a produs în minutul 83. Gakpo a profitat de neatenția defensivei „tricolorilor” și i-a pasat lui Donyell Malen, care a înscris din apropiere golul de 2-0. Starul echipei Borussia Dortmund nu s-a mulțumit cu un gol. În prelungiri, ca urmare a unui corner executat prost de „tricolori”, olandezii au pornit pe contraatac, la finalul căruia Malen a marcat încă o dată.


În optimile de finală, Olanda va înfrunta cîștigătoarea meciului Austria - Turcia, care se va disputa tot astăzi, de la ora 22.

6
0
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?