Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Doi judocani moldoveni vor concura la turneul Grand Șlem de la Osaka, Japonia

22 noi. 2019,, 17:45   Sport
3852 0

Judocanii moldoveni Nicon Zaboroșciuc și Dorin Goțonoagă vor concura vineri, 22 noiembrie, la turneul internațional din seria Grand Șlem de la Osaka (Japonia), relatează NOI.md cu referire la moldpres.md.

Ambii vor evolua la categoria de greutate pînă la 81 de kilograme, care a reunit 50 de participanți. Conform tragerii la sorți, efectuată ieri, adversarii lor vor fi Kamollidin Rasulov (Uzbekistan), respectiv Alexander Wieczerzak (Germania).

Solicitat astăzi de agenție să evalueze șansele judocanilor noștri la acest turneu, Antrenorul Emerit, Mihail Ciudin, a declarat că șansele sînt modeste. ”Este un concurs foarte puternic, competitiv. Vă spun sincer: șansele noastre sînt modeste. O victorie obținută la acest turneu va fi deja un succes. La el participă doar cei mai buni dintre cei mai buni”, a spus el.

Nicon Zaboroșciuc este vicecampion european de juniori (2015). Dorin Goțonoagă este medaliat anul curent cu bronz la Universiada Mondială (Napoli), are în palmares locurile trei ocupate la turneele Grand Prix de la Duesseldorf (2017) și Antalya (2018).

Cel mai bun judocan moldovean, Denis Vieru (66 kg), se pregătește conform unui program special de turneul Masters, care va avea loc pe 15-16 decembrie în China. El a cucerit anul curent medalia de bronz la Mondialele din Tokyo, a devenit campion mondial universitar la Napoli, s-a clasat pe primele locuri la turneele de Mare Şlem de la Paris, Baku şi Grand Prix de la Antalya, fiind cu aceste performanțe pretendentul principal la titlul de cel mai bun sportiv în 2019.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?