X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cei mai buni sportivi au participat la Campionatul Național de Judo

9 dec. 2023,, 09:40   Sport
3005 0

Obișnuiți să lupte la competițiile de mare clasă, aproape toți judocanii de top din Republica Moldova au concurat vineri la Campionatul Național. Aproximativ 230 de sportivi și-au dovedit abilitățile în cadrul turneului, în urma căruia va fi format lotul țării.

Adil Osmanov a fost printre sportivii care au deschis competiţia. Judocanul a avut mai multe dueluri crîncene, dar a ieșit învingător, de fiecare dată, în timpul adițional.

Şi-au demonstrat forța şi Mihail Latîșev și Radu Izovreanu. Primul s-a ales, cu o lună în urmă, cu titlul de cel mai bun tînăr judocan din Europa pentru anul 2022. Al doilea a devenit, recent, campion european la tineret, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.

Cîștigătorii turneului au fost recompensați cu medalii și cadouri, dar cel mai important premiu este șansa de a face parte din lotul național.

În următoarele zile, Petru Pelivan va concura la un turneu continental, ce va fi organizat în Kosovo, iar Denis Vieru participă la un congres al federației europene, unde Republica Moldova va primi dreptul de a fi gazda unui turneu de anvergură.


"Moldova va avea dreptul să organizeze, pentru prima dată în istoria noastră, Campionatul European U-23, în anul 2025", spune Valeriu Duminică, antrenor la lotul național de judo, Republica Moldova

Competiția ar urma să se desfășoare la "Chișinău Arena", iar dată exactă a turneului programat în 2025 va fi anunțată mai tîrziu.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?