Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ce am putea învăța de la fanii japonezi

25 noi. 2022,, 08:00   Sport
2681 0

Fanii din Japonia, care au ajuns la Cupa Mondială din Qatar, ar putea oferi o lecție de dragoste pentru curățenie.

Și-au curățat gunoiul din tribune după meciul cu Germania, așa cum fac pe toate stadioanele după fiecare meci la care participă.

În special, suporterii naționalei Japoniei care au fost prezenți la meciul cu Germania, după fluierul final, au scos sacii de gunoi pe care i-au adus cu ei în avans și au început să curețe gunoiul din tribune. Și într-o oră au curățat tot stadionul.

"Extraordinar! Aceasta este civilizația! Aceasta este creșterea și mentalitatea oamenilor! Respectul meu pentru voi! Și admirația absolută!", scriu internauții.

În același timp, ei atrag atenția asupra faptului că fanii locali din Qatar au dezamăgit comunitatea mondială de fotbal prin faptul că la meciul de deschidere al Cupei Mondiale Qatar - Ecuador, spectatorii, în marea majoritate a acestora – fani ai gazdelor campionatului, au părăsit stadionul înainte de sfîrșitul meciului, necrezînd că echipa lor este capabilă să schimbe scorul, pentru a evita blocajele în trafic.


Și în acest sens, nu s-au înșelat, echipa lor a pierdut fără speranță. Dar aceasta a fost prima dată cînd meciul de deschidere s-a încheiat cu tribune aproape goale. Comunitatea fotbalului a numit pe bună dreptate această situație rușinoasă.

De menționat că în meciul de deschidere al Cupei Mondiale, Qatarul a pierdut în fața Ecuadorului cu scorul de 0:2, iar echipa japoneză a repurtat o victorie în fața Germaniei cu scorul de 2:1, marcînd două goluri în opt minute. În același timp, pentru prima dată în istoria sa, Japonia a cîștigat un meci la Cupa Mondială, în care era dezavansată la scor. Înainte de asta, japonezii au avut 2 egaluri și 11 înfrîngeri în astfel de meciuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?