X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Japonia va transfera Ucrainei vehicule de deminare

10 iul. 11:15   Externe
2567 0

Autoritățile japoneze au decis să transfere patru vehicule de deminare către Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina (SSSUU).

Despre aceasta informează RBC-Ucraina cu referire la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

"Dezafectarea minelor și munițiilor neexplodate nu este necesară doar pentru a asigura siguranța locuitorilor, ci este, de asemenea, o condiție prealabilă pentru recuperare și reconstrucție, care este necesară pentru a restabili mijloacele de trai, agricultura și industria", se arată în mesaj.

Agenția a menționat că salvatorii ucraineni vor fi instruiți înainte de livrarea echipamentelor.

"Mașinile mari de deminare sînt încă în curs de producție, iar furnizarea lor ulterioară este programată pentru sfîrșitul acestui an. Prin urmare, vom continua să oferim personalului Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență instruire în operarea și întreținerea mașinilor mari de deminare, contribuind astfel la dezvoltarea capacității Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență de a opera echipamentul", se arată în declarație.


În același timp, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că Japonia va continua să ofere sprijin și asistență poporului ucrainean, care se confruntă cu dificultăți, în cooperare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7.

Japonia a oferit un sprijin semnificativ Ucrainei de la începutul războiului din 2022. Acesta include asistență financiară directă, precum și prin intermediul organizațiilor internaționale.

De exemplu, Tokyo a acordat Kievului mai mult de 4,5 miliarde de dolari sub formă de subvenții și împrumuturi. Aceasta o face al patrulea cel mai mare donator de sprijin bugetar pentru Ucraina.

De asemenea, Japonia a oferit asistență Ucrainei prin intermediul unor organizații precum Banca Mondială și Banca Asiatică de Dezvoltare.
La mijlocul lunii iunie, președintele Vladimir Zelenski și prim-ministrul japonez Fumio Kishida au semnat un acord privind garanțiile de securitate.

4
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав