Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Avertisment de la Paris, în legătură cu Jocurile Olimpice, după valul de caniculă

23 iun. 23:00   Sport
2263 0

Jocurile Olimpice de la Paris ar putea fi cele mai călduroase înregistrate vreodată, potrivit unui raport citat de The Guardian.

Odată cu valul sufocant de căldură din toată Europa, tot mai mulți sportivi și-au exprimat îngrijorarea privind canicula extremă prognozată în perioada Jocurilor Olimpice, potrivit The Guardian.

Avertismentul sportivilor, dar și al experților, vine după ce au fost analizate temperaturile de la jocurile din 2021, din Tokyo, care au fost numite cele mai fierbinți din istorie.

Anul acesta, la Paris, temperaturile vor fi și mai ridicate. În mai multe zile, temperaturile ar putea depăși 30 de grade Celsius la umbră. Sportivii riscă să leșine la liniile de sosire sau în arene, așa cum s-a întîmplat și în Tokyo, au avertizat experții.

Atunci s-au folosit scaune cu rotile pentru a scoate atleții de pe arene. Tot la Tokyo, jucătorul de tenis Medvedev și-a exprimat chiar în mijlocul unui meci temerile legate de o tragedie. „Acum știm că Jocurile de la Paris au potențialul de a depăși (n.r.recordul de căldură de la Tokyo)”, a declarat Emma Pocock, director executiv al FrontRunners, una dintre organizațiile care au elaborat raportul. Pocock a descris raportul Rings of Fire ca un „țăruș în pămînt” și, totodată, un apel urgent către cei din conducerea sportului pentru a lua măsuri cu privire la încălzirea globală.


Din 1924, cînd Parisul a găzduit ultima dată Jocurile Olimpice, temperaturile anuale din capitala Franței s-au încălzit cu 1,8°C, în timp ce, în medie, există cu 23 mai multe zile „fierbinți” (+25°C) și cu nouă mai multe zile „toride” (+30°C) pe an. Comitetul Olimpic Internațional a transmis că riscurile pentru atleții care concurează în condiții de căldură extremă încep de la arsurile solare pînă la epuizare sau chiar colaps din cauza insolației care pune în pericol viața. În 2003, în iulie și august, un val de căldură record a dus la peste 14.000 de decese în Franța.

0
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?